LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Connected home

Hjemmeapparater, der forbinder til et netværk for at overvåge eller ændre tilstanden i dit hjem er et ufravigeligt element i den moderne og fremtidige husholdning. Det kan være noget så enkelt som at slukke for en kaffekande eller skrue ned for varmen eller noget så kompliceret som sikkerheden og overvågning af aktivitet hjemmet.

Der er i mange år blevet eksperimenteret med teknologien bag connected home og den dag i dag, findes der mange forskellige tjenester med hver deres formål. Teknologien er fortsat i stor udviklingen indenfor connected home, og derfor vil der også hele tiden komme nye løsninger til, der bliver lettere og lettere for forbrugeren at anvende.

Et connected home eller tilsluttet hjem er et netværk, der muliggør sammenkobling af flere enheder, tjenester og apps – lige fra kommunikation og underholdning til sundhedspleje og sikkerhed. Disse tjenester og apps leveres via flere enheder, sensorer, værktøjer og platforme.

Moderne connectede hjemmeapparater bruger en software, der gør det muligt at kommunikere via et trådløst netværk. Smartphones og tablets bruges almindeligvis til fjernstyring af tilsluttede hjemmeapparater, der gør hjemmet til et connected home.

Funktioner ved connected home

Via elektroniske sensorer kan man med en tilsluttet bolig overvåge miljøforhold, herunder belysning, temperatur og bevægelse.

Home Security

Teknologierne bag home security dækker en række tjenester, der fokuserer på overvågning og beskyttelse af hjemmet samt fjernbetjening og automatisk styring af døre, vinduer, persienner og låse samt opvarmning/klimaanlæg, belysning og husholdningsapparater og meget mere. Eksempelvis er det muligt at justere lysstyrken af elektriske pærer eksternt, enten ved forespørgsel eller via en forudindstillet timer. Der findes både indendørs og udendørs lysstyringssystemer, der tilbyder boligejere både fysisk komfort, sikkerhed og potentielle energibesparende fordele. Ved temperaturregulering er ens smartphone connected en termostat, der styrer hjemmevarme, ventilation og aircondition. Termostaterne kan programmeres til at ændre hjemmets temperaturer på forskellige tidspunkter både om dagen og natten for at spare energi og maksimere komforten i hjemmet.

Underholdning

Denne funktion omfatter de integrerede underholdningssystemer i husstanden, hvor der er adgang til deling af digitalt indhold på tværs af forskellige enheder. Det kunne eksempelvis være når man tilkobler sin smartphone til sit TV for at kunne se serier, film mm. via en app på telefonen.

Fremtidens connected home

Den kunstige intelligens er i stor udvikling, og derfor opstår der også hele tiden nye muligheder for, hvad der kan automatiseres eller overvåges. En af forudsigelserne for fremtidens connected home er, at hjemmeapparater kontrolleres af en stemmeaktiveret assistent. Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang dag på arbejde og når du træder ind i hjemmet siger du, at du vil slappe af. Herefter dæmpes lysene, persiennerne lukkes, du får mikset en drink og din yndlingsmusik begynder at spille.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Connected home
Share This