Quantum Computing
Computerkraften i nutidens computere svarer til samme kraft, som en militær computer havde for 50 år siden – og dengang fyldte denne et helt rum. Dette er altså en meget tydelig indikation for, at der er sket rigtig meget de seneste 50 år. Men på trods af disse store fremskridt inden for teknologien er der stadig problemer, som almindelig computerkraft ikke kan løse. Og her tror mange at quantum computing er svaret på disse problemer.
Grunden til, at en computer ikke længere har samme fylde, som den havde for mange år tilbage er, at computernes transistorer har gennemgået en kæmpe forvandling og nu er næsten lige så små som et antom. Transistoren er den enhed, der behandler computerens data. Men selvom en almindelig computer hjælper os med at opfylde mange af vores behov, men med stigende mængde af data er der brug for nye løsninger.
Quantum computing er ikke beregnet til at erstatte de computere, vi kender i dag, de forventes at være et andet redskab, vi vil bruge til at løse de komplekse problemer, som en almindelig computer ikke kan løse. En transistor er begrænset til kun at kunne gøre én ting af gangen og med det stigende mængde af data er der brug for flere transistorer til at behandle alt dette.
I stedet for bits, som almindelige computere bruger, bruger man quantum bits (qubits) ved quantum computing. Med quantum computing kan en computer gemme en enorm mængde af information og bruger mindre energi end en almindelig computer. Med quantum computing kan man skabe processorer, der er betydeligt hurtigere end dem, vi bruger i dag.
Det er svært at forudsige, hvordan quantum computing vil ændre vores verden. Men tænk på, hvor meget de computere, vi anvender i dag, har revolutioneret verden – med en mere langsom processor sammenlignet med quantum computing. Med qubits kan vi forvente en processorkraft, der kan udføre millioner af beregninger på samme tid og dermed give os mulighed for at løse problemer og opleve en effektivitet, der ikke er mulig i dag.
Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.
