Singularitet
Forskere er ikke enige om detaljerne, men mellem 30 til 1000 år frem, mener de, at vores intelligens vil blive udfordret af en ny spiller. Nogle forskere forudsiger, at vores fremtidige skæbne vil blive formet af singularitet. Singularitet er det øjeblik, hvor kunstig intelligens overgår den menneskelige intelligens.
Begrebet ‘Singularitet’ blev først anvendt i teknologisk forstand (i modsætning til singularitets definition inden for fysik) af den ungarske/amerikanske matematiker John von Neumann. Her definerede han sigularitet som den forandring, der sker i den menneskelige intelligens forårsaget af teknologien. På grund ad teknologiens udvikling, vil menneskelige anliggender ikke fortsætte, som vi kender dem, ifølge Neumann.
Senere er singularitet blevet behandlet af flere forskere og matematikere verden over. Eksempelvis har den britiske matematiske J. Good udtalt, at maskiner med kunstig intelligens på et tidspunkt vil kunne lave bedre maskiner end mennesket selv. Der vil ske en ”intelligenseksplosion”, hvor menneskets intelligens vil være langt efter den kunstige intelligens.
Udviklingschefen hos Google Ray Kurzweil mener, at den teknologiske singularitet vil give os mennesker mulighed for at tilbagebringe mennesker, vi har mistet – i form af en robot med kunstig intelligens. Han mener at vi inden 2030’erne vil kunne sende nanoboter til folks hjerner for at indsamle minder fra afdøde. Kurzweil mener, at man ved at kombinere disse oplysninger med oplysningerne fra afdødes DNA, vil det være muligt at skabe en overbevisende virtuel version af nogen, der ikke længere er her.
Hvorvidt den teknologiske singularitet er en positiv eller negativ udvikling er svært at vurdere – ligesom det er svært at vurdere, om singulariteten rent faktisk bliver i samme form, som den er beskrevet her. Kun fremtiden kan vise, hvad der kommer til at ske.
Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.